Web of Science (WOS) kullanıcı eğitimi

• 11 Şubat, 2020
Web of Science (WOS) kullanıcı eğitimi

Üniversitemiz Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi konferans salonunda düzenlenen eğitim, firma yetkilisi Derya Soğuksu tarafından verildi.  Eğitimde atıf analizi nasıl yapılır, atıflar, araştırma konuları ile ilgili güncel e-posta uyarıları nasıl oluşturulur, dergiler, konferans bildirileri ve kitapların seçim kriterleri nelerdir, ilgi alanınızdaki yüksek kaliteli araştırmalar neler, alanınızdaki araştırmacılar kimler, kurumlar, dergiler hangileri, alanınızla ilgili var olan potansiyel işbirlikleri nelerdir, bilimsel projelere kimler fon sağlıyor gibi konuların yanı sıra araştırmacıların ORCID ve Researcher ID numarası edinmelerinin önemi üzerinde durularak;  araştırmacıların hakemli dergilerde yürüttükleri editöryal çalışmalarını takip edebilecekleri Web of Science veri tabanı tarafından hizmete sunulan Publons uygulaması hakkında da bilgiler verildi.

Söz konusu eğitimde katılımcılar, Web of Science hakkında detaylı bilgiler elde etme fırsatını buldu.

Web of Science (WOS) Nedir?

Akademik literatür dünyasına liderlik eden, akademik değerlendirme ve araştırmalardaki en önemli kaynakların başında gelen "Web of Science (WOS)", 250’den fazla fen bilimleri, sosyal bilimler, sanat ve insani bilimler disiplin içeriği ile atıf referans taraması sağlamaktadır.