Çevrimiçi Kullanıcı Hizmetleri (Kütüphane Hesabım)

Online Kullanıcı Hizmetleri (Kullanıcı Hesabım) Menüsü

Online Kullanıcı Hizmetleri (Kullanıcı Hesabım)

a)Kullanıcı Hesabı  (Oturum Açma / Üye Kodu -Şifre)

Kullanıcılar “Oturum Aç” menüsüne, kütüphanenin web sayfasında bulunan Hızlı Erişim Menüsündeki “Kullanıcı Hesabım” sekmesinden ya da “http://katalog.alanya.edu.tr” adresinde sol üst köşede bulunan “Katalog Tarama” menüsünden erişebilirler.

Akademik ve İdari Personel

Üye/Kullanıcı Kodu: Üniversite/Kurum sicil numarası,

Şifre: Yine kurum sicil numarasıdır. Sisteme giriş yapıldıktan sonra güvenliğiniz için kendi belirlediğiniz şifre ile değiştirebilirsiniz.

Üye/Kullanıcı Kodu: Öğrenci numarası,

Şifre: Öğrenci numarasının son 4 rakamıdır. Sisteme giriş yapıldıktan sonra güvenliğiniz için kendi belirlediğiniz şifre ile değiştirebilirsiniz.

Kullanıcı Hesabınızda Oturum Açarak;

*Ödünç aldığınız, sistemde üzerinizde gözüken kitapları iade etmeniz gereken tarihle beraber görüntüleyebilirsiniz,

* Üzerinizdeki kitapların süresini iade tarihine 3 gün kala uzatabilirsiniz,

*İadelerim ve Arşivim alanından iade ettiğiniz ve eski tarihli iade ettiğiniz yayınları görüntüleyebilirsiniz.

Kullanıcı Hesabım’daki Menüler

Şahsi bilgilerim alanı; kişisel bilgilerinizi kontrol edebileceğiniz ve değiştirebileceğiniz alandır.   Şifrenizi buradan değiştirebilirsiniz. Bu alanda bulunan e-mail ve telefon bilgileriniz ödünç aldığınız iade tarihi yaklaşmış ve geçmiş kaynakları sistemin size e-mail yoluyla, bu yolla ulaşılamazsa personelin telefonla hatırlatması için gereklidir.

Süre uzatma işlemleri için; “üzerimdekiler” alanını tıklayarak ödünç alınan materyal bilgisinin sağındaki ikondan uzatma yapabilirsiniz. Ödünç alınan yayın aynı süreyle 1 kere uzatılabilir. Eğer uzatma yapılacak yayının iade tarihi geçmiş ise uzatma ikonu aktif olmayacaktır. Bu durumda yayının iadesi gereklidir. Üzerinizde iadesi gecikmiş yayın bulunuyorsa iadesi gecikmemiş diğer yayınlara uzatma işlemi yapılamamaktadır. İade tarihine 3 gün kala "üzerimdekiler" alanındaki uzatma ikonu aktif hale gelecektir.

İadelerim alanı; daha önce ödünç alıp iade ettiğiniz yayın bilgilerini görebileceğiniz alandır.

Arşivim alanı; iadelerim alanında bulunan (iade ettiğiniz) yayınlar belli dönemlerle arşivlenecektir. Bu alan iade arşiv bilgilerinin yer aldığı alandır.

Ayırttıklarım alanı; ayırtma işlemi yaptığınız yayınları görebileceğiniz alandır. Özel oturumunuz üzerinden sorgu yaptığınızda ödünçte olan materyallere ayırtma işlemi yapabilirsiniz. Ayırtmak istediğiniz yayına listeden çift tıkladıktan sonra sağ üst köşede "ayırt" menüsüne tıkladığında işlem tamamlanır. Ayırtma işlemi yalnızca bir başka üye tarafından ödünç alınmış materyaller için geçerlidir. Rafta bulunan bir materyale ayırtma işlemi yapılamaz. Ayırtılan yayın iade edildiğinde veya herhangi bir nedenle yayının ayırtma işlemi iptal edildiğinde üyeye e-posta ile bilgi gönderilir.(Kullanıcı e-postaları güncel olmalıdır.) Ayırtılan yayın üyeye bildirilen tarihten itibaren 2 gün içinde alınmadığı takdirde sıradaki üyeye verilir. Yayını bekleyen üye yoksa yayın rafa gönderilir. Ayırtılacak yayın sayısı üyenin ödünç alabileceği yayın sayısı kadar olabilir.

İlgi alanlarım alanı; şahsi bilgilerim alanında ilgi alanlarınızı ifade eden kelimeleri girdikten sonra aktif olacaktır. Tanımladığınız ilgi alanlarına uygun kriterlerde kütüphaneye yeni gelen yayınları bu alanda takip edebilirsiniz.

Listem alanı; katalog tarama alanında sorgulanıp bulunan herhangi bir kaynağın kaydının sağ tarafındaki listeme ekle ikonuna tıklanarak eklenen kayıtlardan oluşmaktadır. Bu şekilde liste oluşturarak ilginizi çeken, ödünç almak istediğiniz yayınların listesini oluşturabilirsiniz.

E-posta uyarıları; e-posta uyarıları kullanıcılara ödünç aldıkları materyallerin iade tarihlerini hatırlatmak ve kütüphane tarafından geri çağrılan materyallerin iadelerinde gecikmeye engel olmak amacıyla gönderilir. Kullanıcı uyarı e-postalarını iade tarihine 3 gün kala almaya başlar.(Kullanıcı e-postaları güncel olmalıdır.)

Eski Site